maandag 21 juli 2008

I [still] Love Das Pop


Jaren terug, in de aanloop naar Eurosonic 2001 kwam je ze in Groningen werkelijk overal tegen; de 'I Love'- t shirts. Een slimme marketingtruc rondom Das Pop's debuutalbum 'I Love..' De band gaf die editie van Eurosonic een gedenkwaardig optreden in Huize Maas. Ondanks enkele goedlopende singles waaronder 'You' van tweede album 'Human Thing' uit 2003, werd het daarna echter stil rond de Belgische Britpoppers.

Vorig jaar doken ze ineens weer op Eurosonic op, met de belofte van een nieuw album, maar ondertussen zijn we alweer anderhalf jaar verder. Nu komt dan toch eindelijk plaat nummer 3 eraan. De releasedatum is gezet op 27 oktober 2008. Een single is er ook al.

Eerste single is het fijne 'Underground', en verschijnt officieel 4 augustus, maar is nu al overal op het net te vinden. Op
The Hype Machine zijn zelfs vier verschillende remixes te beluisteren. Ook Britse zenders XFM en BBC 2 hebben de single opgenomen in hun playlists. Dit waarschijnlijk mede dankzij de productie door Belgische oppergoden de De Waele-broers (2 many DJ's en Soulwax) die het met 2 many DJ's erg goed doen in de UK. Das Pop is op 30 augustus live te bewonderen op (het nog niet uitverkochte) festival De Beschaving.

Op Das Pop's MySpace krijg je de gratis track 'Fool For Love' in ruil voor je persoonlijke gegevens.

Underground':


'You' uit 2003:

Geen opmerkingen: