donderdag 10 juli 2008

Mika temt de weergoden


Een hysterische kermisparade van acrobaten, marsmannetjes, dikke vrouwen in glitterjurken; alles komt voorbij. Zo gruwelijk 'over the top' dat het weer leuk is, en het publiek springt schaamteloos enthousiast mee. Daartussen rent, springt, danst, zingt(!) en heerst Mika over het Westerpark.

Voor de tweede keer in anderhalve week naar het Westerpark. Na een indrukwekkend Radiohead in de zomerhitte, mag Mika het vanavond proberen onder de samenpakkende regenwolken. Het publiek trekt zich er weinig van aan; een bonte stoet aan regencapes en felgekleurde rubberlaarzen marcheert vrolijk het park binnen.

Wij vallen halverweg Sam Sparro binnen die een aardige set neerzet, maar pas bij afsluiter en hitje 'Black And Gold' ook bij de biertenten enig gehoor krijgt. Met Hercules and Love Affair volgt een statische performance van twee nogal androgyne zangers zangeressen, zouteloze beats & monotone bliebs. Kan niet boeien.

Mika heeft er duidelijk zin in, refereert enthousiast aan zijn show in de HMH, (volgens hem een van zijn beste) en kondigt regelmatig nummers in het Nederlands aan.
Alle hits van debuut 'Life in Cartoon Motion' komen voorbij in een complete kermisrevue op een overvol podium. Van een dikke vrouwen showballet, tientallen bunnies in optocht en een enorme skeletpop tot ballonnen-kanonnen en een milkshake blowup die over het publiek gaat. Schaamteloze camp, maar ondertussen maakt Mika indruk met zijn loeihoge en loepzuivere stem en energie; hij rent, springt, danst, speelt piano en geeft een -behoorlijk serieuze- drumsolo op olievaten ten beste. In de toegift verzoekt hij de weergoden door het nieuwe nummer 'Rain' te spelen. Het blijft droog. Als hij afsluit met een 2e keer 'Relax, Take It Easy' staan ze ook achterin te springen.

Ongecompliceerd en lekker. Met een enorme glimlach fiets ik naar huis terwijl de hemel openbarst.

Westerpark, 8 juli 2008

Geen opmerkingen: