vrijdag 8 augustus 2008

The Cribs & Johnny Marr


The Cribs zitten niet stil. Na het succes van het indrukwekkende derde album 'Men's Needs, Women's Needs, Whatever' zijn ze ondertussen alweer de studio ingedoken om nummers op te nemen voor album vier.

De laatste tijd werden de drie Jarman-broers op het podium regelmatig bijgestaan door niemand minder dan The Smiths' gitaargod Johnny Marr (ook bekend van Modest Mouse). Naar het schijnt is Marr als officieel bandlid toegetreden tot The Cribs, maar of dit waar is blijft voorlopig nog onduidelijk. Zeker is wel dat ze gevieren werken aan nieuw materiaal.

Alex Kapranos van Franz Ferdinand, die het vorige album produceerde, is alvast erg enthousiast: "Ross [Jarman, Cribs' drummer] played me a few songs that they'd recorded with Johnny and they sound amazing"

Met Marr erbij draaien ze hun hand in ieder geval niet meer om voor een mooie Smiths cover ('Panic' live at MTV Awards):




The Cribs (met of zonder Johnny Marr?) zijn te live te zien op festival De Beschaving in Utrecht op 30 augustus.

1 opmerking:

Anoniem zei

Goede band! Deze cover valt me trouwens een beetje tegen. Maar dat komt misschien ook wel door het knijter goede origineel.