zondag 3 augustus 2008

MGMT is briljant


Ok, wellicht wist u dit allang. Ik ben bepaald niet de eerste die dit roept over het ultrahippe Brooklyn-duo MGMT.
Deze post heeft dan ook geen enkele nieuwswaarde; na 'Time To Pretend' doet ook tweede single 'Electric Feel' het al een tijdje lekker, en de echte 'kenners' zijn het er maanden geleden al over eens geworden: MGMT wordt één van de grote klappers van 2008.


Als niet-echte-kenner geloof ik ze blindelings. Ook omdat ik de plaat waar het allemaal om gaat 'Oracular Spectacular', in maart heb aangeschaft en deze niet meer uit de CD speler is los te weken. Wat een waanzinnig album! Daarom zonder aanleiding in de spotlights: MGMT.

Mocht u ze per ongeluk over het hoofd hebben gezien, grijp de kans, beluister ze hieronder of op youtube waar singles 'Time to Pretend'(fijne tekst!) en 'Electric Feel' veelvuldig te vinden zijn, bekijk de live registratie van het concert in Paradiso op Fabchannel en/of ga ze zien op Lowlands, Pukkelpop of Sziget(drukke jongens).

Onderstaand het rustige maar rauwe 'Pieces Of What' live bij Jools:



MGMT bestaat uit Andrew van Wyngaarden en Ben Goldwasser en opereert vanuit culturele smeltkroes Brooklyn in NYC. De stijl zou je kunnen omschrijven als psychedelische synth-pop of extatische '70 noiserock met electronicapunk invloeden. Sja, gewoon maar luisteren dus. Het album kwam begin dit jaar uit en werd geproduceerd door Flaming Lips producer Dave Fridmann en dat is goed te horen. Mocht MGMT bevallen, luister dan ook eens naar muzikale buren Yeasayer, Black Kids en White Rabbits

4 opmerkingen:

Anoniem zei

niet slecht dus...

Mark zei

mgmt is goehoed! Echt gaaf album. Niet geheel toevallig afgelopen zaterdag album van de week bij mij in de radio show ;)

Anoniem zei

En dan is de grootste knaller van het album - naar mijn bescheiden mening - nog niet eens uitgebracht als single: Kids.

ELSE zei

Kids schijnt de nwe sngle te worden!