woensdag 13 augustus 2008

The Verve - Judas


Nog een paar dagen en het is zover, dan wordt één van de meest onwaarschijnlijke bandreünies ooit bekroond met een nieuw album; 'Forth' van The Verve. De nestors van de Britpop, 11 jaar geleden uiteengespat in een mistige clash van ruzies, gevechten, ego's en bergen drugs komen volgende week met de opvolger van 'Urban Hymns', één van de meest succesvolle platen van de jaren '90. Beluister hier alvast de track 'Judas' van het nieuwe album. Na de klik.

'Judas' is een aardige ballad, breed uitwaaierende, melodieuze gitaargolven en de bekende gekwelde stem van Ashcroft, maar geen nummer om ondersteboven van te raken. Het lijkt er echter wel op dat dit de nieuwe single en opvolger van 'Love Is Noise' wordt. Ik zou zelf eerder inzetten op het prachtige 'Valium Skies', een lekkere ouderwetse Verve ballad. Beluister 'Velvet Skies' en ook het meer uptempo 'Noise Epic' hier of haal alle vier genoemde tracks hier. Ik kijk in ieder geval alvast uit naar volgende week.

Judas - The Verve:

2 opmerkingen:

Harm zei

Ik vind Judas wel erg mooi, hoor. Een redelijk sfeervol, zweverig nummer. Het album kreeg overigens 3 van de 5 sterren in Mojo. "Good but not great"

Thanx for de download tip!

Anoniem zei

Wow! Mooi nummer zeg. Ben reuze benieuwd naar het album.
Het downloadlinkje maar even 'geklikt'. Thx!