zaterdag 27 september 2008

The Courteeners - That Kiss

The Courteeners, YTSAM's favoriete nieuwe indie-bandje-met-attitude uit Manchester, brengt 6 oktober nieuwe single 'That Kiss' uit. De band werd vorig jaar door ongeveer de totale Britse muziekpers gehypt én zanger Liam Fray liet geen interview onbenut om te laten zien dat hij zijn naam- en plaatsgenoot van Oasis naar de kroon stijgt als het om gepeperde uitspraken gaat.

De verwachtingen zijn voorlopig echter nog niet helemaal waargemaakt. Het fijne debuutalbum St. Jude deed het zeker niet slecht, de plaat schopte het tot een vierde plaats in de charts, maar top tien singles hebben ze nog niet gehad. Ik betwijfel of 'That Kiss' er wel een wordt. Na sterke singles als bv. 'Cavorting' en 'What Took You So Long' is 'That Kiss' een beetje een niemendalletje. Maar laat ik nou een enorme zwak hebben voor arrogante Noord-Engelse bandjes...dus hier is de single:


Live zijn ze zeker de moeite waard, in november zijn ze voor de tweede keer op London Calling te bewonderen. Bekijk hier hun hele show van 30 april.

Courteeners My Space
Courteeners Home

1 opmerking:

Anoniem zei

Vind het echt zo'n bandje dat te weinig krijgt voor de muziek die ze maken. Maar er is hoop. Kijk naar KOL. Die breken nu toch ook aardig door.