dinsdag 30 september 2008

De filmische wereld van Okkervil River

Ik hoorde voor het eerst van Okkervil River toen ze vorig jaar een gratis downloadable album uitgaven. Sja, dan ben ik er snel bij. Dit was 'Golden Opportunities Mixtape' uit 2007. Een prachtig album met 8 covers en 1 live opname. De band bleek al vier albums te hebben uitgebracht waarvan met name The Stages Names uit 2007 veel goede pers ontving. Begin september kwam de vijfde plaat uit; The Stand Ins. Een plaat vol melanchonische alternatieve folkpop.

The Stand Ins is een direct vervolg op The Stage Names en handelt over hetzelfde thema: de worsteling met beroemdheid en heldenverering in films en muziekcultuur. De verhalen uit zanger en tekstschrijver Will Sheff's pen zijn kritisch en bitterzoet; groupies met misplaatst liefdesverdriet, miskende filmhelden, dolende muzikanten en eenzame sterren.

Op 14 november staat Okkervil River in de oude zaal van de Melkweg. Vorig jaar in de bovenzaal van Paradiso speelden ze erg goed maar kwamen ze wat betreft uitstraling en interactie met het publiek nog niet zo uit de verf. Het zou me niet verbazen als ze ondertussen zijn uitgegroeid tot volwaardige live act. Zeker de moeite waard om te gaan bekijken.

'Lost Coastlines' is de eerste single van 'The Stand Ins:



Okkervil River Home
Okkervil River My Space

Geen opmerkingen: