woensdag 5 november 2008

Manic Street Preachers gebruiken materiaal van verdwenen bandlid

De Manic Street Preachers brengen volgend voorjaar een nieuw album uit. Sinds 10 jaar geniet de band weer enige populariteit buiten de UK met het album 'Send Away The Tigers' uit 2007. Het drietal is nu de studio ingedoken met producer Steve Albini (bekend van The Pixies, Nirvana, én dichter bij huis Caesar en The Ex). Wat vooral bijzonder is aan dit nieuws is dat de Preachers voor het nieuwe album materiaal gebruiken van de in 1996 mysterieus verdwenen gitarist Richey Edwards.

De verdwijning van Richey Edwards is één van de grotere mysteries in de popgeschiedenis. Tot op de dag van vandaag blijft onduidelijk of hij nog leeft en wat er precies gebeurd is op de dag van zijn verdwijning. Nog regelmatig duiken verhalen op van mensen die hem gezien denken te hebben, er zijn boeken en website geschreven over het politie-onderzoek, mogelijke scenario's en zijn laatste dagen. Blijkbaar gelooft ook de band nog steeds in zijn terugkeer want al 12 jaar lang dragen de leden een vierde van alle royalties af aan een apart Edwards-fonds.

De laatste bijdragen van Edwards zijn te vinden op het album 'Everything Must Go' uit 1996. Het nieuwe album verschijnt in april of mei en werktitels zijn 'Journal for Plague Lovers' en 'I Know I Believe In Nothing But It Is My Nothing'.

Voor nu de schitterende klassieker 'Motorcycle Emptiness',
Live@Cardiff Millennium Stadium (1999):


Manic Street Preachers Home
Manic Street Preachers My Space

Geen opmerkingen: