donderdag 6 november 2008

Nog meer reunie-nieuws...

Wordt u er ook een beetje moe van? Nee, dan heb ik het niet over The Verve, die de daad bij het woord voegden en daarmee gelijk één van de mooiste platen van 2008 afleverde, maar over Queen met Paul Rodgers, Genesis met Peter Gabriel, Led Zeppelin zonder Robert Plant of toch met, of anders met Jack White of die gast van Alterbridge (wie?), The Jacksons zonder Michael, Guns 'n Roses zonder guns, The Sex Pistols zonder bezieling, The Happy Mondays zonder drugs, The Spice Girls... oh nee toch niet. Om nog maar te zwijgen over rariteiten als Limp Bizkit en New Kids On The Block. Vers en nieuw in deze buitencategorie: The Kinks en Blur.

U weet wel, The Kinks; groot in de jaren '60 met oa. 'Lola' en 'You Really Got Me'. En ja, ze leven nog. De inmiddels 64-jarige zanger Ray Davies vertelde gisteren in een interview dat de nieuwe plaat afhangt van de gezondheid van zijn 61-jarige broer, gitarist Dave Davies die enkele jaren geleden getroffen werd door een beroerte. Sja...

En vanochtend onthulde
Damon Albarn, muzikaal genie, voormalig voorman van britpopgrootheid Blur en tegenwoordig vooral druk met Gorillaz, The Good, The Bad and The Queen en Chinese opera's dat een reunie van Blur heel erg goed mogelijk is. Maar dat zei hij vorig jaar ook al.

Het lijkt wel komkommertijd. Was er niet iets belangrijks gebeurd in de Verenigde Staten? Plaatje dan maar...

Blur - Song 2

1 opmerking:

Anoniem zei

Blur? Dig Out Your Soul! Erm. Naar wij dachten.