dinsdag 3 februari 2009

Steve Cradock gaat solo

Het lijkt wel in de lucht te zitten. Na het bericht over Pete Doherty hoorde ik Noel Gallagher op 3FM nog eens bevestigen dat zijn soloalbum na de Oasis-tour echt gaat gebeuren, en nu kunnen ook liefhebbers van Ocean Colour Scene hun hart ophalen. Want op 9 februari komt het allereerste soloalbum uit van Steve Cradock, de gitaarvirtuoos van OCS én de man zonder wie Paul Weller het huis niet verlaat.

De Ocean Colour Scene bracht voor het laatst in april 2007 een album uit en tourt helaas nauwelijks meer buiten de UK. Met Paul Weller staat Steve Cradock al sinds 1992 op het podium en hij speelde mee op alle studioalbums die Weller solo uitbracht. Ook was hij deel van The Smoking Mojo Filters(Beatles Tribute) en speelde hij mee op het debuutalbum van Amy MacDonald

Cradocks soloplaat heet The Kundalini Target en bestaat voor zover nu te horen op stevecradock.com uit rustige gevoelige singer/songwriter achtige liedjes, die misschien meer tegen het geluid van Weller aanleunen dan het wat steviger Ocean Colour Scene.

Naast ondergetekende blogger zijn collega muzikanten van Cradock alvast laaiend enthousiast:

"Steve is another in a long line of British Guitar Greats, you are guaranteed to get beautifully crafted songs and great melodies. He deserves the praise which this record should bring":
Mani – Primal Scream

"These are great songs of humanity, family values, and family love. It's about being inspired by life and love": Paul Weller

"It's a modern day 'George Harrison – 'All Things Must Pass''
: Liam Gallagher

Kijk, ik bedoel maar.
Onderstaand de eerste single Running Away:

Geen opmerkingen: