donderdag 15 april 2010

PLAN B PAST NIET IN EEN HOKJE

Achter Plan B (google-technisch niet een heel geschikte naam..) gaat de 26 jarige Britse rapper Ben Drew schuil. Zijn vorige album, vol stoere, vuig spuwende teksten over drugs, sex en geweld, leverde hem de bijnaam 'The British Eminem' op. Maar op zijn nieuwe plaat maakt hij een soort 360 flip richting retrosoul. Ja, u leest het goed, retrosoul. Een soort Engelse Waylon zeg maar.

Gelukkig is hij het rappen nog niet verleerd, waardoor dit nieuwe album een uitermate vreemde combinatie is geworden tussen slicke retro-soul (van het soort met blazers, koortjes en swingende orgeltjes) én The Streets achtige rap met her en der een scheurende gitaarpartij. Zei iemand iets over Rivella?

Plan B scoort met dit subgenre beduidend beter dan als rapper. Het Brittanische muziekjournaille struikelt weer eens over elkaar om de mooiste superlatieven toe te kennen. Maar het werkt, want Plan B gaat deze week zeer waarschijnlijk uit het niets op #1 binnen komen in de Engelse charts. Niet slecht voor een tweede plan.



Het album 'The Defamation Of Strickland Banks ligt deze vanaf deze week in de winkel.

Geen opmerkingen: