woensdag 16 juli 2008

Giovanca: Exotische Nedersoul


Ineens stond ze op het podium in Paradiso, tussen de rockers op leeftijd, tijdens de Nacht van de Glamrock. Een exotische schone met een imposante stem; Giovanca Ostiana. Ze zong 'The man who sold the world' van Lulu & David Bowie, met Huub van der Lubbe.

Ik weet het, guilty pleasure dat glamrock, maar als excuus kan ik opvoeren dat mijn gitaardocent in de band speelde. Een rondje internet leert dat Giovanca al wat langer meedraait, bijvoorbeeld in de Tribute2BobMarley band en als achtergrondzangeres van Wouter Hamel. Ze is Serious Talent bij 3FM en stond dit weekend op North Sea Jazz. Ze schrijft bovendien haar eigen teksten, is drs. in de orthopedagogiek en ook nog model. Een getalenteerde dame.

Haar debuutalbum, 'Subway Silence' kwam in maart uit en is een zwoele laidback mix van pop, soul, funk en een snufje latin. Het luistert allemaal lekker weg, maar echte uitschieters zitten er niet tussen. De plaat doet een beetje denken aan de lounge-compilaties van bv. Hotel Costes. Niet dat daar iets mis mee is natuurlijk. De nummers liggen prettig in het gehoor met her en der een fijne ritme-break of verrassende sample ('Free'). Ook duikt er regelmatig een dwarsfluit op. En als Giovanca zingt dwaal je als vanzelf af naar zwoele zomeravonden. Wat wil je nog meer.

Bekijk hier de video van single 'On My Way'



Meer horen? Check Giovanca.nl en Giovanca's My Space

1 opmerking:

Anoniem zei

Hmm toch dat album misschien maar eens checken. Ben zelf al weken redelijk fan van On My Way. Echte zomerse luistermuziek.