maandag 18 augustus 2008

Ook Bloc Party doet 'shockrelease'


Tijdens een webchat met fans vandaag kondigde Bloc Party plompverloren aan dat hun nieuwe album 'Intimacy' over drie dagen verschijnt. Aanstaande donderdag kan het album (voor 5 pond) in mp3 kwaliteit gedownload worden op deze website. Een hoge kwaliteit CD kan voor 3 pond meer besteld worden maar wordt pas op 27 oktober geleverd.

De Raconteurs pasten begin dit jaar eenzelfde shockrelease toe met album 'Consolers Of The Lonely' om ervoor te zorgen dat fans, pers en radio tegelijkertijd het album in handen zouden krijgen en iedereen tegelijk en onbevooroordeeld kon luisteren. Dat deze tactiek vooral erg geschikt is om voortijdig uitlekken tegen te gaan moge duidelijk zijn.
Radiohead begon in feite met deze tactiek, hoewel het album 'In Rainbows' i.t.t. tot 'Consolers Of The Lonely' gratis te downloaden was en er later nog een special edition in de platenzaken verscheen.

Bloc Party fans werden vorige maand teleurgesteld toen bleek dat de teller op de website van de band niet aftelde naar de release van het nieuwe album maar naar de radiopremière van single 'Mercury'.

Check hier de video van 'Mercury':

Geen opmerkingen: