woensdag 20 augustus 2008

Nada Surf schrijft wedstrijd uit


Het begint een trend te worden; vraag je fans een clip te maken voor je nieuwe single. Na Radiohead en Air Traffic schrijft ook Nada Surf een wedstrijd uit voor een clip bij nieuwe single 'Weightless'. 'Weightless' is alweer de vierde track van het schitterende album 'Lucky' dat in februari dit jaar uit kwam. Fans van de hitserie 'Heroes' zullen de single wellicht herkennen van de soundtrack.

Wie zich Nada Surf alleen nog herinnert van monsterhit en boze tienerplaat "Popular' uit 1996 zal ze nauwelijks herkennen op 'Lucky'. De band is in de loop der jaren opgeschoven van surfrock naar melodieuze ingetogen indiepop. Sinds 1996 leveren ze in een redelijk constante kwaliteit om de paar jaar een nieuw album af, zonder al te veel poespas, ego's of pretenties. Grote hits hebben ze nooit meer gehad, maar wat maken deze veteranen uit Brooklyn mooie muziek!

'Lucky' is alweer hun vijfde, en wat mij betreft hun beste album. Prachtige melodieuze composities met een rusteloze melancholische ondertoon en teksten waar over nagedacht moet worden. Mooie zang van de nog altijd gekwelde Matthew Caws, die met 'Lucky' misschien dan toch eindelijk zijn eigen geluk heeft afgedwongen. Zonnige liedjes die een glimlach op je gezicht doen toveren maar je tegelijkertijd een beetje verdrietig maken.


In september doen ze twee optredens in Nederland; Paradiso op de 25e, en de Effenaar de 26e. Beiden nog niet uitverkocht, dus grijp je kans.

Nada Surf - Weightless (zonder video)
De wedstrijd is maandag gepost dus veel is er nog niet binnen, ook hier kun je je kans nog grijpen, er valt 3000 dollar mee te winnen, zie het wedstrijdlinkje.

Geen opmerkingen: