dinsdag 5 augustus 2008

En dan nu: Glasvegas


Hoewel Glasvegas vorig jaar in Engeland al uitgeroepen werd tot grote belofte, en single Daddy's Gone' het tot één na beste single van het jaar schopte bij NME, is het daarna jammer genoeg stil geworden rondom de Schotse shoegazers. Ook aan deze kant van het kanaal blijft de grote belofte voor 2008 vooralsnog uit. Geen album, geen London Calling, geen Lowlands..

Maar nu is er dan eindelijk goed nieuws! Single 'Daddy's Gone komt in een re-release uit op 24 augustus met een splinternieuwe videoclip (bekijk 'm na de klik) en het langverwachte debuutalbum 'Glasvegas' ligt op 8 september in de winkels.

De muziek van Glasvegas laat zich het best omschrijven als new wave met een behoorlijke dosis '60's-pop. De muziek is vrij minimalistisch van opzet waardoor er ruimte is voor harmonieuze koortjes en vooral veel galmend gitaarwerk in de beste Phil Spector traditie. Wat mij betreft een hele fijne combinatie.

Single 'Daddy's Gone' gaat over het gemis van een vader en is gebaseerd op de jeugd van zanger James Allen:

"How you are my hero
How you're never here though

Remember times when you put me on your shoulders
How I wish that it was forever you would hold us."De band werd ontdekt in een zaaltje in Glasgow door mede-Schot Alan McGee die ook ooit een zeker bandje uit Manchester op de kaart zette, Oasis genaamd, en goede zaken deed met oa. Primal Scream, The Libertines en Dirty Pretty Things.
Met de zegen van McGee op zak rolden rolden de platenbonzen zo'n beetje over elkaar heen om hen te contracteren. De band had flink wat tijd nodig om een keuze te maken maar tekende in februari dan eindelijk bij Columbia. Op het titelloze debuut worden zowel single Daddy's Gone als Geraldine opnieuw uitgebracht.

zie ook: website glasvegas

1 opmerking:

Berg zei

Lijkt me een zeer goed te pruimen album van Glasvegas.