woensdag 6 augustus 2008

The Metros praten erover


Welja, hier is het zoveelste jonge brutale schoffies-bandje uit London: The Metros. De bandleden zijn allemaal net 18 en maken onstuimige rauwe rammelpop met funk, punk en ska invloeden. Op London Calling vielen ze al op door hun recht toe recht aan, in biergedrenkte ADHD optreden.

Met derde single 'Talk About It' krijgen ze in thuisland Groot Brittanniƫ aardig wat airplay, nog voor er een debuutalbum is uitgebracht. Een veelbelovend begin, hoewel het natuurlijk afwachten is of ze het hoofd boven water kunnen houden in de huidige stortvloed aan Engelse indie-bandjes. Mijn stem hebben ze alvast; 'Talk About It' klinkt net als de twee vorige singles lekker catchy.

The Metros hebben goed geluisterd naar de platen van hun ouders, met vooral invloeden als The Clash, Ian Dury en Squeeze. Maar ook The Strokes en Libertines zijn terug te horen. De teksten zijn allemaal niet al te ingewikkeld en spelen zich voornamelijk af in de 'dodgy' zuidlondense buurten, hoewel de leden zelf uit redelijk gegoede gezinnen komen. Dat hun teksten slechts deels fantasie zijn blijkt wel uit het feit dat de bandleden ondanks hun jonge leeftijd al een aardig kleurrijk trackrecord hebben opgebouwd.

Bekijk de video bij single 'Talk About It':



'Talk About It' komt 8 september uit.
Debuutalbum 'More Money Less Grief' ligt 15 september in de winkel.
Meer Metros? hier en hier

1 opmerking:

Harm zei

Ja, lekker bandje! Coole tag ook, rammelpop :)