vrijdag 14 november 2008

Vers uit Schotland: Sergeant

Wat gaat het de laatste tijd goed met de Schotse muziekscene; aanvoerders Franz Ferdinand, Amy MacDonald, Snow Patrol, The Fratelli's, Glasvegas én nieuw in het rijtje: Sergeant. Door NME getipt als 'officially the most exciting band in Scotland'. Nu is het ADHD-enthousiasme van NME niet altijd serieus te nemen maar de vorige 'next big thing' uit Schotland was Glasvegas en daar hadden ze zomaar gelijk in.

Sergeant is zonder twijfel het meest zonnige bandje van het moment. Fijne geelomrande popliedjes die zouden vermoeden dat hun roots aan de Mersey liggen i.p.v. het Schotse hoogland. Het is duidelijk waar ze hun inspiratie halen, en wellicht ook de bandnaam. Naast Liverpool's grootste hebben ze ook heel aandachtig geluisterd naar The La's en Cast.

En het feit dat ze (tot hun eigen totale verwondering) door Oasis geselecteerd zijn om het Schotse deel van de tour te supporten zegt ook het nodige. Momenteel doen ze een Britse tour met de Fratelli's.

Er is nog geen album uit maar wel twee singles; Sunshine en K-OK. Via hun MySpace kun je gratis twee nummers downloaden in ruil voor je emailadres: Klik
Hou ze in de gaten deze jongens, ze zouden het zomaar ver kunnen schoppen.


Sergeant - Sunshine

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Gôffedikkie, dat klinkt fijn. Jammer dat de linkjes niet werken.

ELSE zei

erm sorry, linkjes gefixed!