zaterdag 6 december 2008

Gruizige retrorock: DeWolff

Enige tijd geleden gespot bij De Wereld Draait Door, DeWolff. Drie Limburgse scholieren met een hammond orgel, gibson gitaar, drums en een grote voorliefde voor de jaren '60. Als je hun smeulende, psychedelische bluesrock hoort, geloof je nooit dat deze heren slechts 14, 16 en 17 jaar oud zijn. Zo'n doorleefde sound, een soort Deep Purple meets LedZeppelin, meets Pink Floyd met een vleugje The Doors. Waarschijnlijk hebben deze heren de platenkast van hun ouders flink geplunderd.

De band schiet ondertussen als een komeet omhoog. Stonden ze enkele maanden geleden nog in het Limburgse zaaltjescircuit, ondertussen hebben ze de Kunstbende gewonnen, waren ze te gast in DWDD en bij Giel Beelen, hebben ze een bandcompetitie om op Pinkpop te staan doodleuk afgeslagen, én staan ze op 2 januari in de grote zaal van Paradiso. In september kwan hun eerste EP uit, lovend gerecenseerd door OOR. Hier gaan we meer van horen!

DeWolff bij DWDD:


DeWolff - Yellow Rat Magic Blues


DeWolff My Space

1 opmerking:

Anoniem zei

Ik heb ze toen ook gezien bij DWDD en ik was toen positief verrast. Klinkt bijzonder volwassen voor van die jeugdige knapen.